Corona

På grund av rådande smittläge håller förvaltningen stängt för obokade besök mellan 01.03.2021 och 25.04.2021. Tjänstemännen nås precis som vanligt på epost och telefon.

Info

Om skolan, dess historia och byggnad

I hjärtat av fredens öar ligger Godby högstadieskola. Det är en gemensam högstadieskola för de fem norråländska kommunerna, Finström, Saltvik, Geta, Sund och Vårdö. I skolan går ca 220 elever per läsår och klasserna är indelade i så kallade profiler. Profilerna är idrott, kreativ, naturvetarna samt media och språk.

Skolan är en 1:1-skola, vilket innebär att eleverna har varsin lärplatta som ger möjlighet att delta i ett lärande byggt på förmågor och kunskaper som kommer att vara viktiga att behärska i framtiden.

Godby högstadieskola inledde sin verksamhet 1971 i tillfälliga lokaler.

År 1977 flyttade skolan in i nybygget uppe på berget. Skolan ritades av Stig Svanström och var modernt formgiven för att vara ett skolhus från 1970-talet. Bland annat fanns tre ljusgårdar med buskar och träd inne i skolan. I dagsläget har ljusgårdarna försetts med tak och gjorts tillgängliga för eleverna. Skolbyggnaden har under åren genomgått ett antal förändringar, de flesta, i syfte att möta det ökande elevantalet.

Publicerad 20.4.2020
Uppdaterad 20.4.2020